wtorek, 2 sierpnia 2011

Żeberka pieczone z ziemniakami, cebulkami i pomidorkami koktajlowymi




Żeberka pieczone z ziemniakami, cebulkami i pomidorkami koktajlowymi (dla 2 osób)
  • 4 kawałki żeberek wieprzowych
  • kawałek kiełbasy
  • 6 małych cebulek
  • 2 ziemniaki
  • 6-8 ząbków czosnku
  • ostra papryczka
  • garść pomidorków koktailowych
  • 3 łyżko kechupu
  • tymianek
  • sól
Żeberka umyć, osuszyć posmarować kechupem wymieszamym ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku solą i tymiankiem. Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulkę obrać jeśli jest mała pozostawić w całości jeśli większa pokroić. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać. Papryczkę pokroić na małe kawałeczki. Wszystkie składniki umieścić w żaroodpornym naczyniu. Piec aż mięso będzie miękkie.
Podawać z sałatą i sosem czosnkowo- jogurtowym.
Smacznego



3 komentarze:

  1. Witam Łodziankę! Chyba nie miałyśmy okazji wcześniej się zgadać... Pewnie jesteś gdzieś z okolic rynku Bałuckiego bo piszesz u mnie, że jesteś tam często - ja niestety mam tam daleko, bo mieszkam na Górnej. Może uda nam się zorganizować jakieś łódzkie spotkanie. Zbieram adresy łódzkich blogów od jakiegoś czasu. Na pewno będziemy w kontakcie. Tymczasem zapraszam do wzięcia udziału w mojej akcji Warzywa psiankowate - na pewno będą w sam raz podczas diety :) http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2285

    OdpowiedzUsuń