poniedziałek, 1 sierpnia 2011

Śniadaniowa pasta z wędzonej ryby.

Lubię na śniadania wszelkiego rodzaju pasty do chleba. A zwłaszcza takie na podstawie jajek. Wędzona rybka przywieziona z nad morza świetnie się do tego nadała.

Pasta z wędzonej ryby
  • wędzona flądra
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mały kawałek pora
  • pół ostrej papryczki
  • łyżka jogurtu
  • łyżka majonezu
  • łyżka sosu worcester
Obrać rybę z ości, rozdrobnić. Jajka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Papryczkę i pora drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić około 2 godzin. Najbardziej lubię w połączeniu z białym chlebem i pomidorem.

1 komentarz:

  1. lubię taką pastę rybną. u mnie w domu najczęściej była robiona z makreli, ale taka z flądrą też musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń