poniedziałek, 10 września 2012

Kapuśniak że klękajcie narody


  • 0.5 kg wędzonych kości
  • 3 marchewki
  • pietruszka 
  • kawałek selera
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Wędzone kości gotuję powoli około godziny po tym czasie obieram z nich mięsko i wrzucam do wywaru. Warzywa obieram, kroję w kostkę , gotuję do miękkości w wywarze. Po tym czasie wrzucam kapustę, gotuję około 10-15 minut. Doprawiam solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zupa bardzo prosta i chyba dzięki temu taka pyszna.

1 komentarz:

  1. Taka zupa świetnie się nada na jesień, gdy trzeba będzie się jakoś rozgrzewająco najeść :)

    OdpowiedzUsuń